Bryndza patrí medzi typické slovenské produkty, preto prirodzene bryndzová pomazánka alebo bryndzová polievka - demikát patria medzi naše národné jedlá. Májová bryndza je najlepšia a najchutnejšia, preto vyskúšajte naše tradičné, ale aj vylepšené bryndzové nátierky. S čerstvým pečivom bude vaša bryndzová nátierka chutiť neodolateľne!
Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou
Postup:
- V miske zmiešame zmäknuté maslo s bryndzou a ostatnými prísadami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Bryndza je slaná dosť, dochucujeme preto opatrne.
- Nátierka chutí najlepšie s tmavým pečivom, tmavá bulka ozdobená plátkami reďkovky a uhorky.
Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami
Super-zdravá ovčia bryndza doplnená medvedím cesnakom a bylinkami je to najlepšie, čo môžete svojmu telu v čase jarného detoxu dať. Navyše výborne chutí. Dajte si ju na raňajky s celozrnným pečivom a budete mať energie na rozdávanie 🙂Postup:
- Zmäknuté maslo vymiešame s bryndzou dohladka. Pridáme nadrobno nakrájané bylinky a medvedí cesnak a premiešame.
- Natierame na celozrnné pečivo a posypeme sezamovými semienkami. Podávame s čerstvou zeleninou.
Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou
Orechy a hrušky sa veľmi dobre hodia k syrom, tak prečo ich nespojiť do nátierky? Na kanapkách alebo mini chlebíčkoch sa bude skvelo vynímať v spoločnosti sladkej hrušky. Ideálne, originálne a sezónne pohostenie pre návštevy.Postup:
- Orechy si nasekáme buď nahrubo alebo jemnejšie, ako nám viac vyhovuje. Bryndzu premiešame s maslom a nasekanými orechmi.
- Natierame na pečivo (Francúzska svetlá bageta) a ozdobíme kúskami hrušky (tie pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli) , kúskom orecha a hrozienkami, prípadne bobuľkami hrozna.