Bryndzová pomazánka 3x inak

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Bryndzová pomazánka 3x inak

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou:

  • 200 g bryndze
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 jarné cibuľky nasekané najemno, alebo 2 lyžice nasekanej čerstvej pažítky
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • reďkovky a uhorka na ozdobu

Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami:

  • 125 g ovčej bryndze
  • 3-4 lístky medvedieho cesnaku
  • 1 jarná cibuľka alebo malý zväzok pažítky
  • 1 lyžica kôpru
  • 1 lyžica rôznych byliniek napr. čerstvá mäta, oregano, žerucha…)
  • 4 lyžice zmäknutého masla
  • sezam na ozdobu

Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou:

  • 125 g ovčej bryndze
  • 2 lyžice zmäknutého masla
  • 3 hrste vlašských orechov
  • mleté čierne korenie
  • 1 väčšia hruška
  • pár bobuliek hrozna na ozdobu, prípadne sušené brusnice a hrozienka
Ingrediencie

Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou:

  • 200 g bryndze
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 jarné cibuľky nasekané najemno, alebo 2 lyžice nasekanej čerstvej pažítky
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • reďkovky a uhorka na ozdobu

Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami:

  • 125 g ovčej bryndze
  • 3-4 lístky medvedieho cesnaku
  • 1 jarná cibuľka alebo malý zväzok pažítky
  • 1 lyžica kôpru
  • 1 lyžica rôznych byliniek napr. čerstvá mäta, oregano, žerucha…)
  • 4 lyžice zmäknutého masla
  • sezam na ozdobu

Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou:

  • 125 g ovčej bryndze
  • 2 lyžice zmäknutého masla
  • 3 hrste vlašských orechov
  • mleté čierne korenie
  • 1 väčšia hruška
  • pár bobuliek hrozna na ozdobu, prípadne sušené brusnice a hrozienka

Nutričné hodnoty

Bryndza patrí medzi typické slovenské produkty, preto prirodzene bryndzová pomazánka alebo bryndzová polievka - demikát patria medzi naše národné jedlá. Májová bryndza je najlepšia a najchutnejšia, preto vyskúšajte naše tradičné, ale aj vylepšené bryndzové nátierky.  S čerstvým pečivom  bude vaša bryndzová nátierka chutiť neodolateľne! 

Bryndzová pomazánka s mletou údenou paprikou

Postup:

  1. V miske zmiešame zmäknuté maslo s bryndzou a ostatnými prísadami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Bryndza je slaná dosť, dochucujeme preto opatrne.
  2. Nátierka chutí najlepšie s tmavým pečivom,  tmavá bulka   ozdobená plátkami reďkovky a uhorky.

Zelená nátierka s bryndzou a medvedím cesnakom a bylinkami

Super-zdravá ovčia bryndza doplnená medvedím cesnakom a bylinkami je to najlepšie, čo môžete svojmu telu v čase jarného detoxu dať.  Navyše výborne chutí. Dajte si ju na raňajky s celozrnným pečivom a budete mať energie na rozdávanie 🙂

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešame  s bryndzou dohladka. Pridáme nadrobno nakrájané bylinky a medvedí cesnak a premiešame.
  2. Natierame na celozrnné pečivo   a posypeme sezamovými semienkami. Podávame s čerstvou zeleninou.

Bryndzová nátierka s vlašskými orechmi a hruškou

Orechy a hrušky sa veľmi dobre hodia k syrom, tak prečo ich nespojiť do nátierky? Na kanapkách alebo mini chlebíčkoch sa bude skvelo vynímať v spoločnosti sladkej hrušky.  Ideálne, originálne a sezónne pohostenie pre návštevy.

Postup:

  1. Orechy si nasekáme buď nahrubo alebo jemnejšie, ako nám viac vyhovuje. Bryndzu premiešame s maslom a nasekanými orechmi.
  2. Natierame na pečivo (Francúzska svetlá bageta)  a ozdobíme kúskami hrušky (tie pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli) , kúskom orecha a hrozienkami, prípadne bobuľkami hrozna.
10 min