Churros so škoricovým cukrom

 | 

Čas prípravy: 

20 min

Čas varenia: 

55 min

Churros so škoricovým cukrom

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

4 porcie:

  • 140 g hladkej múky
  • 220 ml vody
  • 40 g masla
  • 2 väčšie vajcia
  • 1 lyžica cukru
  • Kryštálový cukor a škorica na obalenie
  • Olej na smaženie
  • Orieškový krém alebo horúca čokoláda na podávanie
Ingrediencie

4 porcie:

  • 140 g hladkej múky
  • 220 ml vody
  • 40 g masla
  • 2 väčšie vajcia
  • 1 lyžica cukru
  • Kryštálový cukor a škorica na obalenie
  • Olej na smaženie
  • Orieškový krém alebo horúca čokoláda na podávanie

Nutričné hodnoty

Nutričné hodnoty

Poznáte populárne španielske churros? Sú to trochu iné šišky, ktoré sa najčastejšie podávajú obalené v škoricovom cukre, alebo s čokoládovou omáčkou.

Chrumkavé a sladké churros

Postup:

  1. Vodu dáme zovrieť s cukrom a maslom. Vmiešame do nej múku a varíme asi 2 minúty. Pritom vareškou miešame, až kým sa cesto neodlepuje, tzv. neodpaľuje od okrajov hrnca.
  2. Zmes necháme vychladnúť a potom do nej po jednom zašľaháme 2 vajcia. Ak by bolo cesto príliš husté, pridáme lyžicu vody a prešľaháme. Naplníme ním cukrárske vrecko s hviezdicovou špičkou.
  3. V panvici zohrejeme 2 cm vrstvu oleja. Podobne ako pri tradičných šiškách smažíme aj churros v horúcom oleji. Keď je teda horúci, priamo doň vytláčame šišky dlhé asi 8 až 10 cm. Smažíme ich 2 až 3 minúty na slabšej teplote, aby rýchlo nezhnedli.
  4. Necháme pár sekúnd odkvapkať na papierovom obrúsku a potom obalíme v zmesi cukru a škorice.
  5. Podávame s horúcou horkou čokoládou alebo pre milovníkov veľmi sladkých chutí máme tip aj na  orieškovú nátierku.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min