Zeleninový guláš v lákavej podobe

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Zeleninový guláš v lákavej podobe

Coolinari
Coolinari

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na zeleninový guláš (6 porcií):

Na parmezánové gnocchi:

Ingrediencie

Na zeleninový guláš (6 porcií):

Na parmezánové gnocchi:

Nutričné hodnoty

Zeleninový guláš je ideálnym jesenným jedlom, ktoré zahreje. Je hustý, sýty a výborne dochutený. Na mäso si pri ňom ani len nespomeniete. Koreňovú zeleninu sme v ňom doplnili o čerstvé paradajky, papriku a domáce vláčne parmezánové gnocchi. Ak preferujete redšie polievky, pri varení použite viac vody. Je to len a len na vás.

Zeleninový guláš, ktorý zahreje

Postup:

  1. Na oleji restujte cibuľku s lístkami tymianu a na kocky nakrájanú zeleninu. Pridajte mletú rascu, soľ a čierne korenie. Do hrnca nasypte nadrobno nakrájaný cesnak a zeleninu zalejte bielym vínom. Nechajte alkohol odpariť a pridajte paradajkový pretlak, sugo, vodu, bobkový list, nové korenie, cukor a dobre premiešajte.
  2. Varte do zmäknutia koreňovej zeleniny.
  3. Kým sa varí zeleninový guláš, pripravte parmezánové gnocchi. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť. Očistené zemiaky pretlačte do misy, pridajte vajce, soľ, nastrúhaný parmezán a múku. Vypracujte vláčne cesto. Z cesta odkrajujte a tvarujte valce hrubé približne 1 cm. Pomocou noža odkrajujte drobné gnocchi. Varte ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
  4. Na záver do polievky pridajte čerstvé paradajky a papriku, finálne dochuťte a nechajte pár minút vrieť. Nasypte petržlenovú, zelerovú vňať a zeleninový guláš odstavte.
  5. Uvarené gnocchi môžete pridať do hrnca so zeleninovým gulášom alebo ako cestovinu do jednotlivých tanierov zvlášť.
veľkonočná zemiaková baba
30 min