Obrátené rezne na nedeľný obed

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Obrátené rezne na nedeľný obed

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie
  • 600 g bravčového alebo hovädzieho mäsa vhodného na rezne
  • 3 vajíčka
  • 1 šálka strúhanky
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica paradajkového pyré alebo dobrého kečupu
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • ½ lyžičky vegety (možno vynechať, ak použijeme vývar)
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 cibuľa
Ingrediencie
  • 600 g bravčového alebo hovädzieho mäsa vhodného na rezne
  • 3 vajíčka
  • 1 šálka strúhanky
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica paradajkového pyré alebo dobrého kečupu
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • ½ lyžičky vegety (možno vynechať, ak použijeme vývar)
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 cibuľa

Nutričné hodnoty

Lahodné a šťavnaté „obrátené“ rezne ako výborný obed pre celú rodinu. Na ich prípravu sa dá použiť akékoľvek mäso na rezne, ale najlepšie sú z hovädziny. Toto klasické jedlo mnohí poznáme z detstva, pripravili sme pre vás preto overený recept.

Šťavnaté obrátené rezne so zemiakovou kašou

Postup:

  1. Mäso nakrájame na tenké plátky, naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme.
  2. Obalíme ho v strúhanke, ktorú rukami poriadne popritláčame. Môžeme si pomôcť napríklad aj paličkou na mäso a strúhanku do mäsa jemne vklepať.
  3. Rezne postupne obalíme v rozšľahaných vajíčkach a postupne na oleji rýchlo opečieme do zlata.
  4. Opečené mäso ukladáme do hlbšieho pekáča.
  5. Z panvice zlejeme prebytočný olej, utrieme papierovou utierkou a rozpustíme v nej maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,  chvíľu opekáme, pridáme horčicu, paradajkové pyré, podravku a oregano. Zalejeme vodou, ak treba dochutíme soľou a korením. Necháme prevariť ako omáčkou.
  6. Touto zmesou potom prelejeme pripravené mäso.
  7. Pekáč zakryjeme alobalom, alebo pokrievkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C približne hodinu.
  8. V polovici pečenia rezne opatrne obrátime, ak treba podlejeme trochou horúcej vody. Na záver odokryjeme a necháme ešte chvíľu zapiecť. Ak použijeme hovädzie mäso, dobu pečenia predĺžime na 90-120 minút, až kým nie je mäso úplne mäkké.
  9. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou a zeleninovým šalátom.

Náš tip:

  • Mäso vyberieme a udržiavame teplé. Výpek zalejeme horúcou vodou, zoškrabeme všetky zvyšky a prepasírujeme do panvice. Privedieme k varu, zredukujeme na jemnú omáčku, ktorou polejeme rezne na tanieri. Tento posledný krok môžeme vynechať.
  • Obrátené rezne poznáme mnohí z detstva. Preto k tomuto retro receptu, ktorý je zároveň krásnym a chutným evergreenom pokojne ako prílohu podávajte klasický uhorkový šalát, alebo kompót.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min