Čerešňová bublanina je letný koláč, bez ktorého sa letné dni v našich končinách len ťažko zaobídu. Je jednoduchá, chutná. Pokiaľ viete to správne cesto, aj šťavnatá a nadýchaná. Tu je recept a rady cukrárky Mišky Smolovej.
Čerešňová bublanina s dokonalým cestom podľa cukrárky
Postup:
- Šľahačku spolu s citrónovou kôrou, práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme do polotuha. Potom do zmesi vyšľaháme dve celé vajcia.
- Na to preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom a gumenou varechou premiešame.
- Ďalej pridáme mleté mandle a rovnako ich zamiešame do zmesi.
- Napokon vmiešame odkôstkované čerešne a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč s priemerom asi 25 cm.
- Bublaninu pečieme na 200 stupňoch asi 30 minút. Po dopečení ju necháme asi 10 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne z formy vyberieme a necháme ju úplne vychladnúť.
- Na vychladnutú bublaninu nanesieme krém. Ten si pripravíme vymiešaním uvedených prísad okrem čerešní. Krém nanesieme na povrch bublaniny a pred podávaním ju ešte ozdobíme celými čerešňami.