Obľúbená mrkvová torta v bezlepkovej verzii

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Obľúbená mrkvová torta v bezlepkovej verzii

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na korpus:

Na plnku:

  • 200 g čerstvého syra (Lučina, Philadelphia)
  • 100 ml šľahačky
  • 40 g práškového cukru
  • Kôra z polovice bio citróna
  • 1 mrkva na ozdobenie
Ingrediencie

Na korpus:

Na plnku:

  • 200 g čerstvého syra (Lučina, Philadelphia)
  • 100 ml šľahačky
  • 40 g práškového cukru
  • Kôra z polovice bio citróna
  • 1 mrkva na ozdobenie

Nutričné hodnoty

Mrkvová torta je výnimočný dezert. Majú ju radi deti a snúbi v sebe vlastnosti zdravého dezertu. Preto sme pre vás pripravili aj foto recept na bezlepkovú verziu tohoto dezertu.

Mrkvová torta pre deti aj v bezlepkovej verzii

Postup:

  1. Pohánkovú a ryžovú múku premiešame s mletými orechmi, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom.
  2. Bielky vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom do krémova. Do žĺtkovej zmesi primiešame polovicu suchých prísad (múky s orechmi), pridáme mlieko a rozmiešame.
  3. Teraz pridáme polovicu vyšľahaného bielkového snehu a vmiešame ho do zmesi, rovnako spravíme aj s polovicou strúhanej mrkvy.
  4. Prisypeme druhú polovicu sypkých prísad, druhú polovicu mrkvy a premiešame. Napokon vmiešame do zmesi zvyšok bielkového snehu a cesto vlejeme do formy s 20 cm priemerom. Formu vystelieme papierom na pečenie.
  5. Korpus pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 45 minút. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
  6. Na plnku dáme do misky čerstvý syr, šľahačku, cukor a citrónovú kôru a mixérom ich vyšľaháme do krémova. Plnku nanesieme na povrch koláča a ozdobíme nastrúhanou mrkvou.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min