Kedgeree z karí ryže a lososa s vajíčkom. Skrátka poriadna dávka vitamínu D v tomto vynikajúcom anglo-indickým pokrme. A malá nápoveda pre vás, Kedgeree sa číta kičrí. Vajíčka a losos z voľného chovu sú bez problémov dostupné v BILLA.
Kedgeree: skvelé anglo-indické jedlo z karí ryže a lososa a vajíčka
Postup:
- Vajíčka uvaríme natvrdo alebo na hniličku. Ryžu basmati premyjeme v cedníku. Potom ju namočíme na 15 minút do vlažnej vody, tak aby bola úplne ponorená. Potom ju scedíme.
- Kúsky lososa posolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme na panvici , približne 5 minút z každej strany.
- Medzitým si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď zosklovatie, pridáme kari korenie a bobkový list a pár sekúnd miešame, až sa korenie rozvonia. Potom zalejeme 3 šálkami vývaru, posolíme, necháme zovrieť a pridáme scedenú ryžu. Privedieme opäť k varu, zakryjeme, znížime plameň na minimum a necháme variť zakryté 5-6 minút. Plameň vypneme a ryžu necháme ešte 15 minút dobehnúť.
- Po 15 minútach odokryjeme, vyberieme bobkový list, nové korenie a ryžu našuchoríme vidličkou. Preložíme ju do servírovacej misky, pridáme na kúsky natrhaného lososa, nakrájanú jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a opatrne premiešame.
- Potom pridáme na osminky nakrájané vajíčka a Kedgeree podávame s nakrájaným citrónom.