Slimáky z lístkového cesta sú jednoduché a rýchle slané koláčiky na malú párty. Čerstvý špenát a syr im dodá sviežu chuť. Oriešok a do chrumkava upečené cesto z nich urobí maškrtu na párty.
Slimáky z lístkového cesta s čerstvým špenátom, syrom a orechmi
Postup:
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Preložíme na panvicu a opečieme ich do sklovita. Pridáme soľ, korenie a tymián, premiešame a pridáme špenát. Miešame na malom ohni, kým nezmenšia objem. Zmes necháme vychladnúť.
- Vo vyššej nádobe premiešame tvaroh s vajíčkom (trochu vajíčka si necháme na potretie slimákov), polo oštiepkom a mletým muškátovým orieškom. Pridáme vychladnutú cibuľovo-špenátovú zmes a premiešame. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením.
- Rozvinieme cesto a od kraja na dlhšej strane nanesieme vzniknutú tvarohovo-špenátovú zmes. Zavinieme a zo vzniknutého valca krájame asi 2 cm hrubé kolieska. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme ich vajíčkom a na vrch položíme orech.
- Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia (teplovzdušná 180 stupňov) asi 20 až 30 minút, alebo do zlatista.