Citrónový koláč s tvarohovým krémom svojou vôňou aj chuťou avizuje príchod zimy s typickým citrusovým ovocím. Je sladký a kyslastý zároveň a veľmi chutný. V tomto recepte sa spája dokonalá chuť citrusov, vanilky a tvarohu. Je vhodný k nedeľnej káve alebo aj na menšiu rodinnú oslavu.
Citrónový koláč s tvarohovým krémom má kyslastú chuť citrusov a jemnú chuť vanilky
Postup:
- Múku spojíme s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
-
Mixérom vyšľaháme vajcia, cukor, zmäknuté maslo a kyslú smotanu izbovej teploty. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme až všetko spojíme na hladkú zmes, pre chuť môžeme pridať aj vanilkový cukor.
-
Zmes premiestnime do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
-
Pečieme v rúre približne 40 minút na 175 stupňov Celzia.
-
Koláč necháme 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy a poprášime cez sitko práškovým cukrom.
-
V miske vyšľaháme tvaroh spolu so šľahačkou a trochou práškového cukru.
-
Tento koláč podávame s tvarohovým krémom a ozdobený plátkom citróna.