Grilované hrušky s Nivou a vlašskými orechmi sú delikátna a šťavnatá kombinácia. Hrušky stačí naplniť rozdrobenou Nivou a orechmi a dať na chvíľu pod gril. Skvelý a rýchly recept na jesenné hodovania.
Grilované hrušky s nivou sú atraktívne predjedlo na jesenné hodovanie
Postup:
- Pripravíme si tvrdšie umyté hrušky, ktoré pozdĺžne prerežeme na polovičku. Malým ostrým nožom z každej polovičky hrušky vyberieme jaderník tak, aby v hruške ostala väčšia jamka na syr niva s vlašskými orechmi.
- Hrušky poukladáme na menší plech. Ak ich budete robiť ako predjedlo pre viac ľudí, zvoľte vhodnú väčšiu veľkosť plechu.
- V miske ručne nadrobíme nivu a pridáme nahrubo nasekané vlašské orechy a lyžičkou naplníme hrušky. Môžeme ich naplniť aj mierne kopcom, syr sa roztopí a ostane pekne na povrchu hrušiek, nestečie z nich dole.
- Grilované hrušky s nivou sú vhodné ako predjedlo aj pre väčšiu návštevu, lebo si ich viete nachystať vopred. Hrušky jednoducho prerežte, nechajte v chladničke. Pripravte si zmes nivy s orechmi. Krátko pred podávaním len hrušky naplňte a dajte na cca 10 minút pod gril.
- Ku grilovaným hruškám sa veľmi hodí aj čierne korenie, ktoré podčiarkne aromatickú pikantnosť syru niva, alebo syru typu niva. Tiež môžete pridať čerstvé bylinky. Hodí sa napríklad tymián.
- Grilované hrušky s nivou a vlašskými orechmi podávame s čerstvou bielou bagetou a k poháru vína. Teplá hruška a voňavý syr môžu tvoriť pekné spojenie s pohárom červeného. Takto ich môžete ich podávať aj namiesto dezertu. K grilovaným hruškám ako predjedlu môžete zvoliť aj vychladené biele víno.