Videorecept – Plnené bravčové rezne

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Videorecept – Plnené bravčové rezne

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 4 plátky bravčového mäsa zo stehna
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky plátkového syra, napríklad Gouda
  • čerstvý špenát
  • sušené paradajky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na obaľovanie:

Ingrediencie
  • 4 plátky bravčového mäsa zo stehna
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky plátkového syra, napríklad Gouda
  • čerstvý špenát
  • sušené paradajky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na obaľovanie:

Nutričné hodnoty

Bravčové rezne sú veľmi chutné a majú silnú tradíciu v našej kuchyni. Dnes sme sa však rozhodli, že recept zlepšíme špenátom, paradajkami a syrom, ktoré jedlo spravia zdravšie a zároveň aj chutnejšie.

Bravčové rezne plnené špenátom, paradajkami a syrom

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme na tenko. Osolíme a okoreníme.
  2. Na rozklepaný plátok mäsa rozložíme lístky špenátu tak, aby pokryli takmer celú plochu mäsa.  Na to položíme plátok šunky, plátok syra a kúsky sušenej rajčiny. Náplň zabalíme do špenátových lístkov a mäso potom preložíme a vytvoríme kapsu. Konce upevníme špáradlami, aby sa pri vyprážaní kapsa nerozpadla.
  3. Takto pripravené mäso obalíme v klasickom trojobale - najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
  4. V hlbšej panvici si zohrejeme olej a kapsy postupne vyprážame na strednej až nižšej teplote do zlata z každej strany. Plnené rezne vždy vysmážame radšej pomalšie a na nižšej teplote, aby sa dobre prepiekli. Horúce necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  5. Pred podávaním prekrojíme, aby vynikla pekná farebná náplň. Podávame so zemiakovým šalátom, alebo zemiakovou kašou, prípadne v odľahčenej verzii len s listovým šalátom, napr. poľníčkom.
30 min