Videorecept – baklažán ako minipizza

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Videorecept – baklažán ako minipizza

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 2 väčšie baklažány
  • 1 šálka paradajkového pyré
  • 1 šálka strúhanej mozzarelly (alebo iného tvrdého syra)
  • 1 šálka cherry paradajok
  • 12 plátkov šunky, rozkrojených na menšie kúsky
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 2 väčšie baklažány
  • 1 šálka paradajkového pyré
  • 1 šálka strúhanej mozzarelly (alebo iného tvrdého syra)
  • 1 šálka cherry paradajok
  • 12 plátkov šunky, rozkrojených na menšie kúsky
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Nutričné hodnoty

Žiadne cesto, len baklažán nakrájaný na plátky

Postup:

  1. Baklažány nakrájame na hrubšie kolieska, posolíme z oboch strán a necháme 15 minút vypotiť. Potom ich osušíme papierovou utierkou,  a pokvapkáme olivovým olejom z oboch strán.
  2. Panvicu zohrejeme a baklažánové kolieska opečieme z každej strany do zlata. Odložíme bokom.
  3. Rúru zohrejeme na 200 °C, pripravíme si plech na pečenie, vystlaný papierom.
  4. Naň poukladáme kolieska baklažánu. Každé potrieme lyžicou paradajkového pyré, obložíme kúskom šunky, rozkrojenými cherry rajčinami, posypeme sušeným oreganom, mletým čiernym korením  a nakoniec strúhaným syrom.
  5. Zapekáme  v rúre pod grilom do zlata, približne 10 -12 minút, kým sa syr neroztečie.
  6. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a kúskom chrumkavej bagety.
30 min