Zapekané kuracie prsia patria medzi obľúbené jedlá mnohých ľudia my nie sme výnimkou. V tomto recepte sme tento recept ešte zlepšili a pridali sme vynikajúce chute syrov mozarella a parmezán. Výsledok je naozaj pekný a výnimočne chutný.
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a parmezánom
Postup:
- Do menšieho hrnca dáme zohriať olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme sušené čili (a oregano) a premiešame. Do hrnca pridáme krájané paradajky z konzervy, osolíme okoreníme a nezakryté varíme na slabom ohni do zhustnutia, približne 20 -30 minút.
- Medzitým si pripravíme kuracie rezne: Kuracie prsia rozrežeme tak, aby nám zostali väčšie kompaktné kúsky. Keď treba, jemne ich naklepeme. Osolíme a okorením z každej strany. V panvici zohrejeme olivový olej a kuracie prsia opečieme z každej strany 3-4 minúty na miernom plameni do zlatista. Vyberieme na tanier.
- Pripravíme si vhodnú zapekaciu nádobu. Na jej dno rozotrieme 2/3 paradajkovej omáčky, na ňu rozložíme kuracie rezne, ich vrch potrieme zvyškom omáčky. Obložíme natrhanými lístkami bazalky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Posypeme strúhanou mozzarellou a parmezánom.
- Zapekáme 10-15 minút v rúre predhriatej na 200 °C, kým sa syr neroztopí a nezozlatne. Podávame horúce s kúskom chrumkavého chleba, alebo s uvarenými cestovinami.