Bezlepkové nadýchané malinové muffiny

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Bezlepkové nadýchané malinové muffiny

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 12 ks muffinov:

  • 200 g ryžovej hladkej múky (bielej)
  • 100 ml rastlinného oleja neutrálnej chuti
  • 150 ml acidofilného mlieka (možno nahradiť cmarom alebo zakysaným sójovým nápojom)
  • 80 g trstinového cukru (ak použijeme kokosový, odporúčame zvýšiť dávku na 100 g)
  • 2 vajcia
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 vanilka
  • cca 150 g čerstvých malín

 

Ingrediencie

Na 12 ks muffinov:

  • 200 g ryžovej hladkej múky (bielej)
  • 100 ml rastlinného oleja neutrálnej chuti
  • 150 ml acidofilného mlieka (možno nahradiť cmarom alebo zakysaným sójovým nápojom)
  • 80 g trstinového cukru (ak použijeme kokosový, odporúčame zvýšiť dávku na 100 g)
  • 2 vajcia
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 vanilka
  • cca 150 g čerstvých malín

 

Nutričné hodnoty

Letné recepty majú byť rýchle. Presne také, ako naše dnešné bezlepkové muffiny s malinami. Aj keď máme chuť na niečo sladké k poobedňajšej káve, nemusíme stráviť pol dňa pri sporáku. Namiesto toho si môžeme zvoliť jednoduchý recept, kde využijeme to, čo nám sezóna ponúka. Ryžová múka, z ktorej sme dnes upiekli tieto výborné letné bezlepkové muffiny s čerstvými malinami, sa teší čoraz väčšej popularite. Je to výborná náhrada klasickej pšeničnej múky a hodí sa do rôznych druhov koláčov. Muffiny z nášho receptu sú upečené výhradne len s použitím ryžovej múky a výsledkom je nadýchané cesto podobné piškótu, ktoré je navyše bez lepku. Ak do cesta pridáme čerstvé maliny, dosiahneme nielen sviežu ovocnú chuť, ale aj šťavnatejšie cesto.

Bezlepkové muffiny s malinami

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom do nadýchanej bledej peny.
  2. Pridáme vanilku a premiešame.
  3. Do vajíčkovej zmesi prisypeme ryžovú múku, ktorú sme zmiešali s kypriacim práškom. Premiešame mixérom.
  4. Napokon pridáme olej a acidofilné mlieko alebo cmar a premiešame do hladka.
  5. Do muffinového plechu si pripravíme košíčky na muffiny. Do každého z nich dáme za veľkú lyžicu zmesi, na ktorú navrstvíme zopár malín a prikryjeme druhou lyžicou zmesi cesta.
  6. Na vrch naplnených košíčkov naukladáme zvyšné maliny.
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 minút, kým sa povrch muffinov pekne nezačne zafarbovať do zlatohneda.
  8. Muffiny necháme vychladnúť. Môžeme podávať s trochou šľahačky alebo posypané práškovým cukrom.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min