Rýchly hrnčekový koláč z vanilkového cesta a kakaa

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Rýchly hrnčekový koláč z vanilkového cesta a kakaa

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Poznámka: Hrnček je veľkosti cca 2-3 dcl, ale akúkoľvek veľkosť použijete, dôležité je zachovať správny pomer ingrediencií.

 

Ingrediencie

Poznámka: Hrnček je veľkosti cca 2-3 dcl, ale akúkoľvek veľkosť použijete, dôležité je zachovať správny pomer ingrediencií.

 

Nutričné hodnoty

Obľúbený, bleskovo hotový a veselý – taký je náš rýchly hrnčekový koláč, ktorému nechýba dobrý nápad. Na tento recept nebudete potrebovať ani váhu, ani mixér, alebo iné špeciálne náradie. Stačia vám dve misy, jedna metlička a vyšší plech. A potom už len pár minút a môžete dávať piecť. Tento vanilkovo-kakaový hrnčekový koláč je výborným nadýchaným koláčom k poobedňajšej káve alebo čaju. Do koláča môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy alebo kúsky čokolády. Ak máte radi sladké raňajky, kúsok si z neho odložte, zajtra vám bude chutiť ešte lepšie.

Rýchly hrnčekový koláč alebo vanilkovo-kakaový koláč bez mixéra

Postup:

  1. V jednej mise premiešame preosiatu múku, preosiaty cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
  2. V druhej mise metličkou prešľaháme olej, mlieko a vajcia.
  3. Sypké prísady pomaly prisypávame do mokrých prísad, stále miešajúc.
  4. Poloriedke cesto riadne premiešame, aby sme nemali hrudky. Asi tretinu odlejeme späť do druhej misy. Pridáme do nej kakao a opäť premiešame tak, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek.
  5. Vyšší plech alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
  6. Do formy nalejeme najprv vanilkové cesto bez kakaa a necháme povrch, aby sa uhladil.
  7. Kakaovú zmes naplníme do zdobiaceho sáčku (ak nemáme, nevadí, poslúži nám aj lyžica) a do vanilkového cesta robíme vzory. Napríklad v okrúhlej tortovej forme sa dobre vyníma špirálový vzor.
  8. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov asi na 30 minút.
    1. Po dopečení necháme úplne vychladnúť.

Naše tipy:

  • Do vanilkového cesta môžete vzory urobiť aj lyžicou, ak nemáte zdobiaci sáčok. Špirálový vzor môže vyzerať aj nasledovne.
  • Pred podávaním môžete koláč posypať práškovým cukrom, alebo ozdobiť čerstvo vyšľahanou šľahačkou.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min