Mini bábovky s mrazeným ovocím

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Mini bábovky s mrazeným ovocím

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 240 g polohrubej múky
  • 240 g práškového cukru
  • 125 g masla alebo rastlinného tuku na cesto
  • 3 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL  pravej mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
  • asi 1,5 dcl mlieka
  • mrazené ovocie (napríklad jahody)
Ingrediencie
  • 240 g polohrubej múky
  • 240 g práškového cukru
  • 125 g masla alebo rastlinného tuku na cesto
  • 3 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL  pravej mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
  • asi 1,5 dcl mlieka
  • mrazené ovocie (napríklad jahody)

Nutričné hodnoty

Bábovka je najväčšia klasika sladkej kuchyne. Tento obľúbený koláč má mnoho podôb, od klasickej mramorovej, cez rôzne chuťové alebo tvarové variácie. My sme sa dnes zamerali na praktickú stránku a napiekli sme mini bábovky, ktoré môžete šikovne zabaliť deťom do školy na desiatu alebo na výlet. P.S. mini bábovky vás očaria jemnosťou a aj na druhý deň ostávajú šťavnaté a vláčne.

Mini bábovky na desiatu alebo na výlet

Postup:

  1. V mise utrieme spolu práškový cukor a maslo. Keď sa pekne vymiešajú dohladka, pridáme žĺtky a vanilku.
  2. Potom prisypeme preosiatú múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame mixérom, pričom po troške pridávame mlieko tak, aby bola výsledná konzistencia lávovitá –nie príliš tekutá, ale tak, aby nahusto tiekla zmes z varechy.
  3. V osobitnej mise vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a jemne ho vmiešame do prvej zmesi.
  4. Mrazené ovocie necháme roztopiť, odlejeme prebytočnú tekutinu a primiešame ho gumenou varechou do bábovkového cesta.
  5. Pripravíme si formy na minibábovky. Zľahka ich vytrieme olejom neutrálnej chuti a potom ich vysypeme polohrubou múkou.
  6. Cesto na bábovky vlejeme asi do troch štvrtín bábovkových foriem (cesto sa počas pečenia dvihne).
  7. Pečieme na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Keď sa vám zdá, že povrch je upečený, urobte ešte skúšku pomocou špajle (ak ju po zapichnutí vytiahnete z báboviek a bude suchá, sú upečené).
  8. Bábovky necháme úplne vychladnúť na mriežke. Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom.

Naše tipy:

  • Čas pečenia sa môže líšiť podľa toho, aký typ formy použijete (inak sa správa kovová, inak hlinená a inak silikónová forma). Preto odporúčame sledovať bábovky počas pečenia.
  • Táto dávka vystačí na 6 minibáboviek s priemerom podstavca asi 10 cm alebo na jednu klasickú bábovku.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min