Bezlepková bábovka, ktorá neobsahuje múku a napriek tomu chutí fantasticky tak, že rozdiel ani nespoznáte? Presne takú vieme napiecť. A s receptom sa radi podelíme. Namiesto múky sme použili menšie množstvo kukuričného škrobu, namiesto kravského mlieka neutrálne, sójové a tak je naša bábovka vhodná nielen pre celiatikov, ale aj pre ľudí na bezlaktózovej diéte. Postup je jednoduchý, ako keby ste išli robiť klasickú bábovku. Nebudete dokonca potrebovať ani váhu, tak jednoducho sa dá naša bábovka napiecť. Pripravte si potrebné suroviny a pustime sa spoločne do toho.
Takú klasiku, akou je bábovka, má každý rád. Zohnať však dobrý recept je niekedy ťažké. A zohnať dobrý, fungujúci recept na bezlepkovú verziu obľúbeného dezertu je niekedy takmer nemožné. Sme radi, že dnes môžeme obohatiť vašu zbierku bezlepkových receptov týmto odskúšaným a fungujúcim receptom na voňavú mramorovú bábovku.
Bezlepková bábovka, ktorá chutí úžasne
Postup:
- Najprv si vo väčšej mise vyšľaháme bielky s cukrom dotuha. Odporúčame začať šľahať čisté bielky a po minúte pridať polovicu cukru. Šľahať ďalej a keď sa rozpustí cukor, potom až pridáme druhú polovicu a šľaháme do tuha. Týmto spôsobom sa nám ušľahá tuhý a stabilný sneh, ktorý tak ľahko „nespadne“.
- Do bielkovej zmesi pridáme rozšľahané žĺtky a zľahka ich vmiešame, aby sa spojili s bielkami.
- Ďalej pridáme Zlaté klasy, kypriaci prášok do pečiva a opäť zapracujeme.
- Nakoniec pridáme olej.
- Polovicu cesta dáme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a vylejeme do formy.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180°C. Teplotu po pár minútach stíšime na 160°C a pečieme asi 45 minút. Pomocou špajdle odskúšame, či je cesto prepečené. Ak špajdľa po zapichnutí do bábovky vyjde čistá, máme napečené. 🙂