Zeleninová polievka s haluškami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Zeleninová polievka s haluškami

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na polievka:

Na halušky:

Ingrediencie

Na polievka:

Na halušky:

Nutričné hodnoty

Zeleninová polievka plná prvej jarnej zeleniny. Aby viac zasýtila, pripravili sme k nej ako závarku obláčikovo-ľahké, maslovo-bylinkové halušky. Tento recept ulahodí celej rodine, deťom aj dospelým.

Zeleninová polievka s maslovo-bylinkovými haluškami

Postup:

  1. Na kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vylúpaný hrášok, na kolieska nakrájanú karotku, na kocky nakrájaný kaleráb a malé ružičky karfiolu. Krátko orestujeme a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Varíme na strednom plameni asi 10-15 minút.
  2. Tip: Na záver do polievky pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy – keďže je mladá zelenina sama o sebe sladká, kvapka citrónu pomôže vyvážiť chuť.
  3. Medzitým si z vajíčka, mäkkého masla, múky, soli a nasekaných byliniek pripravíme cesto na halušky. Ak je príliš husté, rozriedime troškou vody. Cez haluškovač pretlačíme do polievky malé halušky a 3-5 minút povaríme.
  4. Halušky môžeme pripraviť aj zvlášť v troche vývaru alebo vody a až po uvarení vložiť do polievky. Ozdobíme zvyšnými bylinkami.
veľkonočná zemiaková baba
30 min