Veľkonočná zemiaková baba s Jardom Židekom
|
Čas prípravy:
Čas varenia:
Veľkonočná zemiaková baba s Jardom Židekom
|
Čas prípravy:
min
Čas varenia:
min
Suroviny na zapekaciu nádobu s priemerom cca 20 cm:
5 starších rožkov
200 g vareného údeného mäsa
1 cibuľa
150 ml mlieka
4 vajcia
2 hrste zelených listov a byliniek (medvedí cesnak, petržlenová vňať, pažítka, žihľava a pod.)
2 zemiaky uvarené v šupke
masť na vymazanie formy a orestovanie cibule
strúhanka na vysypanie formy
soľ, korenie, celý muškátový oriešok
Omáčka:
1 cibuľa
1 zemiak
hrsť medvedieho cesnaku
2 PL kyslej smotany
soľ, korenie, celý muškátový oriešok
Na podávanie
kyslá smotana
Suroviny na zapekaciu nádobu s priemerom cca 20 cm:
5 starších rožkov
200 g vareného údeného mäsa
1 cibuľa
150 ml mlieka
4 vajcia
2 hrste zelených listov a byliniek (medvedí cesnak, petržlenová vňať, pažítka, žihľava a pod.)
2 zemiaky uvarené v šupke
masť na vymazanie formy a orestovanie cibule
strúhanka na vysypanie formy
soľ, korenie, celý muškátový oriešok
Omáčka:
1 cibuľa
1 zemiak
hrsť medvedieho cesnaku
2 PL kyslej smotany
soľ, korenie, celý muškátový oriešok
Na podávanie
kyslá smotana
Nutričné hodnoty
Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊
Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.
Nutričné hodnoty
Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊
Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.
Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊
Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.