Zeleninový mletý rezeň

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Zeleninový mletý rezeň

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

Na reďkovkový šalát:

Ingrediencie

Na 4 porcie:

Na reďkovkový šalát:

Nutričné hodnoty

Mletý rezeň zo zeleniny nie je jedlo iba pre vegetariánov. Je lahodný a chrumkavý a chutný. Môže to byť dobrý tip na nedeľný obed alebo finger-food na párty. Vyskúšajte tieto výborné zeleninové rezne s jemnou zemiakovou kašou a jogurtovo-reďkovkovým šalátom.

Mletý rezeň zo zeleniny s chrumkavými reďkovkami

Postup:

  1. Karfiol, brokolicu a mrkvu uvaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Potom ju nasekáme, alebo na hrubšom strúhadle nastrúhame, či namelieme na mlynčeku na malé kúsky, alebo pevnejšiu kašu. Môžeme použiť aj vidličku.
  2. Do zeleninovej zmesi pridáme nastrúhanú posolenú cuketu, z ktorej sme vytlačili všetku tekutinu. Ďalej pridáme hrášok, vajíčka, syr, múku a všetko spolu premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, nasekanými bylinkami (môžu byť aj sušené).
  3. Zahustíme strúhankou, tak aby zmes držala pohromade. Odložíme do chladničky.
  4. Medzitým si pripravíme z uvarených zemiakov, masla a mlieka jemnú zemiakovú kašu.
  5. Zo zeleninovej zmesi potom navlhčenými rukami tvarujeme menšie placky, obalíme ich v trojobale a vysmážame na strednej teplote v repkovom oleji z oboch strán dozlata. Placky sú jemné, ak sa vám pri obaľovaní rozpadajú, vyformujte z nich radšej menšie fašírky. Budú rovnako chutné. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku od prebytočného oleja.
  6. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou.
  7. Na jar je skvelé podávať k takémuto vegetariánskemu obedu napríklad chrumkavý reďkovkový šalát. Reďkovky umyjeme, nakrájame na silnejšie plátky, premiešame s jogurtom, olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, korením, nasekanou pažítkou a jarnou cibuľkou.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min