Jablkovo-mandľové smoothie

 | 

Čas prípravy: 

20 min

Čas varenia: 

55 min

Jablkovo-mandľové smoothie

Eduard Radimák
Eduard Radimák

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 1 porciu:  

  • 50 g tučného tvarohu,
  • 1 jablko (150 g),
  • 15 mandlí v šupke (vopred namočených),
  • 1 ČL medu,
  • 1 ČL škorice,
  • 50 ml vody (filtrovanej).
Ingrediencie

Na 1 porciu:  

  • 50 g tučného tvarohu,
  • 1 jablko (150 g),
  • 15 mandlí v šupke (vopred namočených),
  • 1 ČL medu,
  • 1 ČL škorice,
  • 50 ml vody (filtrovanej).

Nutričné hodnoty

Tučný tvaroh si spolu s tukom v sebe zachoval viac minerálov a vitamínov ako jeho „light“ verzia. Jedná sa napríklad o vitamín A, ktorý je kritickým pri využití vápnika z tvarohu. Jablká sú aj vzhľadom na genotyp väčšiny z nás najvhodnejším a najprirodzenejším ovocím. Škorica pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a tým pádom nepriamo podporuje aj fyzickú zdatnosť, ktorá je esenciálna pre zachovanie pevných kostí a zdravých kĺbov.

Multifunkčné jablkovo-mandľové smoothie

Postup:

  1. Vopred namočené mandle v šupke spolu s nakrájaným jablkom vložíme do mixéra.
  2. Pridáme tvaroh s medom a škoricou.
  3. Na záver čistú, prefiltrovanú vodu podľa toho, akú konzistenciu chceme dosiahnuť.
20 min