Silvestrovské obložené chlebíčky sú evergreen. Získali si popularitu a v našich končinách sú stále na každej správnej oslave príchodu nového roka. Ruku na srdce, kto by ich nemal rád. Prinášame vám niekoľko tipov na chutné chlebíčky a želáme vám veselé rodinné oslavy s nimi.
Silvestrovské obložené chlebíčky - bez nich to nie je ono!
Silvester je vždy veľká udalosť a nezaobíde sa bez dobrého jedla. Obložené chlebíčky a jednohubky k nemu neodmysliteľne patria. Chlebíček je zároveň veľmi vďačné občerstvenie, dá sa urobiť na veľa spôsobov a hodí sa naň skoro všetko, čo sa v chladničke alebo lahôdkach nájde. Je dôležité, aby ste si vybrali základnú surovinu, ktorá bude chlebíčku dominovať. Potom vyberte ďalšie, ktoré sa k nemu hodia. Nemusíte sa ale obmedzovať. Dvere zostávajú otvorené aj menej obvyklým kombináciám, ako napríklad syr a hrozno. Tajomstvo našich obložených chlebíčkov je v dobrom základe. Na každý chlebíček najskôr patrí slabá vrstva masla, ktorá zabraňuje presakovaniu ďalších surovín, napríklad majonézy, či horčice. Pečivo vyberáme podľa chuti, dôležitá je čerstvosť. Vajíčka je najlepšie uvariť minimálne hodinu dopredu, aby stihli správne vychladnúť v studenej vode. Iste viete, že najhoršie sa lúpu čerstvé vajcia. Zelenina musí byť bezpodmienečne čerstvá a dobre vyzerajúce, pretože je to aj dekoratívna zložka. Chlebíčky totiž jeme hlavne očami. Bylinky, bez tých by chlebíček nebol vznešený. Zožeňte si minimálne čerstvú petržlenovú vňať, alebo pažítku.