Čokoládové brownies sú nenápadný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju variabilitu. Môžete ho zjesť samotný, so zmrzlinou, s džemom alebo s ovocím. Vynikajúco sa hodí vanilková zmrzlina a horúce lesné ovocie. K čokoládovým brownies môžete pripraviť mrazenú zmes lesného ovocia, ktorú jednoducho zohrejete v hrnci s trochou cukru. Necháte chvíľu variť, aby sa odparila nadbytočná voda.
Čokoládové brownies
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia a formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
- Čokoládu pokrájame na menšie kúsky a polovicu čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- V miske ušľaháme rozpustené maslo s cukrom. Potom pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Keď sa všetko dobre spojí, môžeme pridať rozpustenú čokoládu.
- Cez sitko do hmoty preosejme hladkú múku, kakao a pridáme soľ. Miešame kým sa všetko nespojí do vláčneho cesta.
- Druhú polovicu nalámanej čokolády zľahka zamiešame do cesta, ktoré potom rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20 až 25 minút.
- Po upečení necháme čokoládové brownies vychladnúť. Potom vyberieme z formy pomocou presahujúceho rohu papiera na pečenie a nakrájame na rezy.